RECENSIONER2017-01-27T07:53:43+00:00

Recensioner

Recension från Adlibris

Tanke och känsla i balans för ledarsutveckling!

Jag måste börja med att erkänna att jag blev glatt överraskad över Karlsdotters/Brembergs debut (?) bok. Riktigt bra! Den är skriven med både tanke och känsla. Har själv 15 års chefserfarenhet och fick med bokens hjälp möjlighet att reflektera över mitt ledarskap ur flera perspektiv. Nya insikter kom till mig om hur jag kan utveckla mig ytterligare. 

Första delen av boken är händelsebaserad och jag drogs in i de utvecklingsprocesser som cheferna i mötet med Karlsdotter gick igenom, beskrivna i tio kortnoveller. Med journalistens nyfikenhet och vilja att låta läsarna förstå på djupet, avslutas varje avsnitt med Brembergs frågor och Karlsdotters svar. Som läsare lämnas man alltså inte ensam med frågorna. Bussigt!

Andra delen av boken innehåller mer teoretiska processer som knyter an till första delens händelser. Här ges läsaren ytterligare stöd i att utforska sig själv. Gav mig nya insikter men också underlag till spännande diskussioner kring middagsbordet! 

Denna bok passar i varje välsorterat chefsbibliotek, att ta fram om och om igen. Men den kan också läsas av alla som är intresserad av egen personlig utveckling i konsten att leda sig själv!

Recension från tidningen Chef

Så lyckas du som chef: De 10 vanligaste utmaningarna – och lösningarna

Nina Karlsdotter, Dag Bremberg
Ekerlid Förlag

Tio dilemman. Tio lösningar. Ungefär så. Nina Karlsdotter och Dag Bremberg visar att man inte behöver krångla till det om man vill skriva en ledarskapsbok.

Så lyckas du som chef är praktisk, nyttig och rolig att läsa, vilket inte är någon självklar ekvation i den här delen av bokhyllan. Den bjuder inte på någon quick fix, men heller inget akademiskt grottande i detaljer, utan riktiga problem som vilken chef som helst kan stöta på i sin vardag.

Vem ska läsa? Du som är ny som chef eller du som vill ta ett steg tillbaka och se på ditt ledarskap med lite större perspektiv.